Klubi

Mynämäen Lions Club perustettiin 03.01.1964 Mynä-Baarissa ja siitä tuli 278. klubi Suomessa. Klubin perustaruiskirjan allekirjoittivat 19 veljeä: Matti Hakala, Kalle Heino, Jorma Kaarttinen, Antti Kortela, Reino Kilpinen, Oiva Lainela, Olavi Laurila, Martti Liukko, Vieno Lukkaria, Paavo Majalainen, Unto Mäki, Martti Patrikainen, Aarto Peltola, Alpo Penttilä, Heimo Pärkö, Matti Sipilä, Pentti Siutla, Helge Viitanen sekä Mikko Virtanen.

Klubi kuului alun perin 107-A piiriin. Toimintavuonna 69/70 piirissä tehtyjen jäIjestelyiden vuoksi klubi siirrettiin 107-M piiriin. Tämä ei miellyttänyt klubilaisia, joten klubilaisten sitkeän työn tuloksena klubi siirtyi takaisin 107-A piiriin 01.07.1979.

40 vuoden aikana on klubin toiminnassa ollut nousuja ja laskuja, jäseniä on tullut ja mennyt. Perustamisvuonna emo 19 veljen lisäksi klubin jäseniksi kutsuttiin neljä uutta veljeä eli jäsenmäärä oli toimintakauden päättyessä yhteensä 23.

Takaiskuja siis on myös toiminnassa ollut. Viirien ja palkintojen sijoituspaikaksi saatiin ennen 15- vuotisjuhlia hylly Mynämotellista. Nämä esineet jäivät Mynämotelliin kokouspaikan siirron myötä.

Kun klubi oli toiminut 30 vuotta, kokonaisjäsenmäärä oli 43 veljeä, etuoikeutetut mukaan laskettuina.

Klubi on keski-iältään nuorentunut viimeisen kymmenen vuoden aikana ja toiminta on siten vilkasta. Vaikka jäsenmäärä onkin viimeisten vuosien aikana vähentynyt, niin uusia jäseniä on tullut ja lisää on tiettävästi tulossa.

Keskustelut klubi-illoissa ovat kantaaottavia ja ajatuksia herättäviä, huumoriakaan unohtamatta. Klubihenki on tällä hetkellä miellyttävä – kyseessä ei siis tosiaankaan ole ns. ukkoontunut klubi.

Klubin tulevaisuuden näkymät ovat erittäin hyvät. Kenenkään ei tulisi polttaa itseään loppuun lionismin aatteiden tähden vaan toivottavaa olisi, että jokainen jaksaisi yhä uudelleen ja uudelleen toimia Leijonana.

Tärkeysjärjestyksessä ensin tulevat perhe ja työ, sitten oleminen mahdollisuuksien mukaan Hyvä Leijona. Näin jaksetaan eteenpäin viedä lionismin aatetta.

Tällähetkellä klubissa on veljiä 60 aktiivisen toimintavuoden jälkeen 35.